Vlees/vis

Een maaltijd bevat 180 gram (volkoren) rijst, peulvruchten/aardappel/(volkoren) pasta of couscous/bulgur en minimaal 200 gram groenten (gewogen na bereiding), naast het vlees of vis (120 gram per persoon), altijd scharrel of biologisch. Daarbij komt vaak een saus, meestal gebaseerd op groenten van 50-100 gram In totaal komt een maaltijd uit op gemiddeld 550-600 gram.

Vegetarisch

Een maaltijd bevat 180 gram (volkoren) rijst, peulvruchten/aardappel/(volkoren) pasta of couscous/bulgur en minimaal 200 gram groenten, naast eiwitrijke en ijzerrijke componenten (vaak een combinatie van ei/kaas/peulvruchten/gedroogd fruit/noten). Daarbij komt vaak een saus, meestal gebaseerd op groenten van 50-100 gram. In totaal komt een maaltijd uit op gemiddeld 550-600 gram.

Houdbaarheid  van de maaltijden

Ik maak alles van verse ingrediƫnten. En omdat de maaltijden vers worden bereid op de dag dat je ze ophaalt, kan je ze zeker nog een dag in de koelkast bewaren en de dag erna opwarmen.

Wil je een maaltijd langer dan 1 dag bewaren, dan kan je het gerecht ook invriezen en er later van genieten. Over het algemeen zijn mijn gerechten goed in te vriezen. Verse salades kun je natuurlijk niet invriezen. Mocht je twijfelen, dan kan je me altijd even bellen of een mailtje sturen.